På återkomst

 

Nu flyger jag lik en fågel ut ur mitt bo. Ut, ut - det är dit jag flyger. Och nu förväntas jag bygga bo, och detta med besked ska ni icke tro på. Ut från storstan jag far, nu till landet det bär av. Rosor är röda och violer är blå, kanske något jag plockar med väntan av att friheten så. Så kom nu mina fågelvänner; jag ska ta er till alla platser jag känner. Sätt fart, för imorgon är det försent. Upp, upp och iväg. Flaxa, sväva, njut.

 

Som sagt: åker bort veckan lång (dock förhoppningsvis inte med vingar på ryggen) och ut på landet ska jag. Där ska jag fylla minneskort, vänta på solen och dansa i solnedgången. Och om jag skulle få en resväska till så skulle jag med all säkerhet packa med mig alla er kära bloggläsare, det kan jag lova er! Men ack, nej min resväska är full av onödiga saker som baddräkt, mat och teckningsblock (fast teckningsblocket klarar jag mig inte utan...). Men då jag åter kommer hoppas (vill) jag att kommentarfältet har missbrukats rejält och blogg.se ringer mig och på ett mystiskt konstigt vis förklarar att "tja... din blogg exploderade" (av en högt vardaglig anledning). Vad sägs? Vill vi göra mig den tjänsten? Så lovar jag att uppdatera med ett långt inlägg direkt när jag kommer hem (frågan är om folk ens orkat läsa hit på detta inlägg..??). Och dessutom tacka, såklart, för att ni orkar med mig! Nå, var det något mer mina ivriga - och snart gröna - fingrar ville säga er? Jo... men det tar vi någon annan gång.

 

Tack för mig!

Kyssar /J

 

"J" som är "Johanna"

 
"J" som är:
  
Jordgubbe
 
Jonglör
 
Jungfru
 
Jäkel
 
Jänta
 
Jöns
 
Jätte
 
... men också Johanna.
 

En vakande ängel

 
Ibland vill man bara släppa taget, sjunka djupare och djupare.
Men när man väl når botten vill man inget annat än att se ljuset igen, ta sig upp, bryta ytan.
Andas. Lev. Kämpa.
Du förtjänar det.

Frågestund

 

Förnamn?

Johanna.

 

Hur kom du på ditt bloggnamn?

Jo, samtidigt som jag försökte rusta upp min gamla blogg (http://littleprimrose.blogspot.se) började jag fantisera om en blogg vid namnet ”Bridge” där headern visade hur jag satt och dinglade med benen ut från en vacker bro med fina detaljer. Och vipps så gick min dröm i uppfyllelse (om man bortser från att headern blev en aning annorlunda…)!

 

Vad har du för kamera?

En pålitlig Nikon d3100, allt jag har önskat mig.

 

Längd?

Sannerligen endast 171 cm.

 

Vad vill du bli när du blir stor?

Oj, när jag blir stor…?  Skådespelare, modell eller fotograf är väl en dröm. Men konstnär faller mig också in att fantisera om…

 

 

Vad äter du helst på en helg? ( typ godis,chips,popcorn, naturgodis osv..)

Äter helst ett skinande moget äpple. Inget godis, inget chips.

 

Vart skulle du helst velat bo?

Oh, i Storbritannien! Scottland, Wales eller England gör det samma… ♥

 

Vilken är din favoritfilm?

 Har många underbara filmupplevelser: Titanic, Hungergames… och alla älskvärda Disney-filmer! Vad sägs om Oliver och Gänget, Lejonkungen och Spirit?

 

Har du några syskon?

Inte mer eller mindre än två bröder.

 

Favoritbloggar?

Alla bloggar är unika, alla är mina favoriter. Men några bloggar som jag verkligen inte kan undgå att älska är REBECKA S, Thistlefield, Rossfionn & Lingers.

 

Sju favoritböcker?

 Hungerspelen (inräknat hela serien; Hungerspelen, Fatta eld och Revolt), Fallen ängel, Tusen strålande solar (åh, fina bok), Om jag kunde drömma och Fruset blod. Detta är bara en del av det underbaraste böcker!

 

Känner du någonsin att du måste blogga?

Kan hända, men den känslan skiter jag fullständigt i. Jag bloggar därför att jag själv vill, bloggar när jag har lust och bloggar inte då jag inte är på humör för det.

 

Hur många pojkvänner har du haft?

Ärligt talat zero… Inget annat än oseriöst trams!

 

Intressen?

 Fotografering (min drog), skrivning, stickning, sy (allt), bokläsning under gamla ekar, trevliga stunder i goda vänners sällskap och tecknande med antingen kol eller blyerts.

 

Vilka artister lyssnar du helst på?

De flesta men några kära favoriter är Laleh, Fun, Beyonce, Toni Braxton, Maria Carey, Ed Sheeran och Maroon5… Men det är bara ett fåtal!

 

Vart köper du dina kläder?

 Mina små smultronställen som jag tycker mest om: Second hand, Beyond Retro, Rut m fl och Monki. Fast om jag hittar något fint någon annanstans finns det stor risk att jag tar mig en titt där också…

 

Låtar som gör dig glad?

Allt som kan få mig att dansa loss! Just nu lyssnar jag mest på Carly Rae Jepsen - Call me maybe, Rudimental - Feel The Love, Maroon 5 - Payphone.


/J


Tro, hopp och kärlek

 
Tro, hopp och kärlek - allt vi behöver.
 

Frågestund

 
 
 
 
 
Kära bloggläsare!
Tänkte köra på en liten frågestund eftersom några har frågat efter det. Dock ska ni vara medvetna om att vissa personliga frågor kommer bli obesvarade därför att alla har ett privatliv som är... privat.
Men, alla frågor är tillåtna. Så varsågoda att kommentera era frågor här under!
 
Med vänliga hälsningar /J
 
P.s Vill ni kommentera något som inte har med frågestunden att göra? Var vackra och skriv era kommentarer i något annat inlägg, tack! D.s

It feels like heaven, but I miss the earth

Nu alla underbara bloggläsare, om ni vill så klicka på länken här nedanför få skåda något som gör att ögonen trillar ur av ren mållöshet! Gjort av Simon Ruschmeyer. Detta kallar jag mästerverk:
 
http://vimeo.com/ruschmeyer/alterego
 
Klicka på länken, sätt på videon, luta dig tillbaka och njut!
 
 
Juli, ge mig sommar!
 

I skenet av månen

 
En barndom utan böcker, det vore ingen barndom.
Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet,
där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.