Med vita vingar

 
Det snöar igen. Bara några ynka snöflingor som följer vinden. Det lägger sig aldrig på asfalten. Men snön gör kylan mer uthärdlig. Idag klarar jag att gå tre busshållplatser i kalla vindar och återvända samma väg tillbaka.
Det är snart - som alla roligen vet - jul, och jag har tyvärr ingen vidare inspiration om vad jag ska lägga upp på bloggen under december-månaden. Därför är ni hemskt välkommna att ge förslag på vad ni vill att jag lägger upp.
Har ni några tips?
 
Kyssar /J.

Höstromantik

 

Måndagsbarn

 
Någon som läser min blogg som är ett måndagsbarn? Kom faktiskt på mig själv i efterhand med att vara ett onsdagsbarn (jag är alltså född på en onsdag). Men jaja, inget att göra åt, jag får helt enkelt glädja mig åt alla måndagsbarnen idag.
När vi ändå är inne på ämnet som vill jag tipsa om boken som heter just Måndagsbarn och om du läser den så får du reda på att den är helt underbar. Handlingen utspelar på landsbygden i Australien under 1930-talets misär. Författare är Sonya Hartnett och boken är något jag verkligen rekommenderar.
 
/Johanna

Här växer vilda rosor

 
 
 
Livet är förjävligt ibland.

Tepåsar har vingar

 

Jag vaknade ur en djup drömlös sömn imorse och insåg drastiskt att det var söndag. För att fira veckans sista dag tände jag vaniljdoftande ljus på rummet och satte mig intill dem med en kopp rykande citronte med honung samt en väldoftande mandarin. Där jag satt och njöt av min vackra frukost fick jag även ett otroligt begärligt längtande efter jul, så jag lät ljusen stå kvar och nynnade några jullåtar för mig själv mitt ibland skolarbeten och tavlor från England.

En typisk novembereftermiddag.

Måste dessutom länka till www.gogadget.se, då jag tycker att det finns något för alla där. Och till http://maddisenj.se/2012/november/tavling.html där man kan vinna en Vintage-halsband. /J


Begravning i kornblå himmel

 
 
 
Träden har tappat alla blad och kvar på marken ligger bruna löv. Men himlen visar sig ändå blå, och dem få rosor som finns att hitta är ännu vackra. Ty allt försvinner, men det blir vackert av det förgångna. Att blicka framåt är mitt nya visdomsord. Vilket är ert? /J

En skär ros till November