Snö i oktober

 
Jo, faktiskt. Det snöade nyss i Göteborg.
I oktober 2012.
Och nu ska jag ut och fotografera
samtidigt som jag lägger ut en bild från förra årets snö.
 
Snökramar /J

Höstfärger med sorg

 
 
Jag är ledsen för dålig uppdatering. Igen. Men det händer så enormt mycket saker omkring mig just nu, och jag kan inte preoritera bloggen i första hand.
Idag fyller min kära mor år. Stort Grattis till henne! Av mig fick hon en djup tekopp från Indiska, full av höstiga färger.
Min dag tillbringades dock i kyrkan då jag var där i syfte av en "Minnescermoni". Jag är ganska säker på att människorna i raden bakom mig blev rätt så trötta på mig där jag satt i en lång svart klänning (underbart vacker klänning enligt mig) och snörvlade för kung och fosterland.. Men vem kan klandra mig för att fälla tårar? Om de kör ut mig på begravningen för att jag för för mycket oväsen så tänker jag slå sönder - fy och skam - ett av kyrkans vackra fönster och hoppa in den vägen. Fast det blir nog snarare smyga än hoppa.
För jag tänker inte dölja min sorg. Det är slut på att dölja, något jag gjort hela mitt liv. Den som klandrar mig för att fälla tårar och sörja har aldrig känt sorg. Och sorg är en stark kraft, mäktig och urgammal.
 
Kyssar /J

Rosor och bullmormor

 

Finaste läsare, förlåt så hemskt mycket för att bloggen har blivit lidande av allt om hänt omkring mig. Jag tänker inte ens skylla ifrån mig, för jag har inte en enda förklaring som är helt felfri.

 

Förra helgen så åkte jag upp till mormor på landet med mor min. Hösten har aldrig varit finare i mina ögon, färgerna rent av sprakade. Jag var ute och fotograferade dygnet runt, om man bortser från dem korta timmar jag måste vistas inomhus för sömn- och matbehov. Och även då mormor mutade med hemmabakade sötsaker och jag gav upp för en stund och läste på alla prov inför kommande vecka samtidigt som jag knaprade i mig några läckerheter.

Som ni kanske minns bjöd vädret på underbart solsken förra helgen och att redigera bilderna vore fy och skam. Därför lät jag dem förbli oredigerade.

 

Bilderna kommer upp på bloggen så snabbt jag har hunnit få in dem i datorn!

 

Kyssar /J


Ett tomt hus behöver inget lås

ås
 
 

october.

 
 
 
Oktober-regnet gjorde bären både blöta och bilden oskarp.
 
1 oktober. Och jag är sjuk. Detta bådar inte gott inför det förskräckliga vädret och jag kan inte annat än vänta mig att bli förkyld stup i kvarten.
Bilderna av bären är i alla fall tagna igår och klockan från i somras. Att blanda lite årstider gör ingen skada.
Men eftersom ösregnet precis fallit så var bären dränkta av vatten och gjorde dem glansiga på bild. Så det var kanske inte bästa tillfället att leka paparazzi i trädgården, men gjort är gjort.
Kram /J